Pirit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nedir?
pirit
doğaltaş & mineral bilgileri
Isometric
kristal sistemi
6 - 6,5 Mohs
Sertlik derecesi
Toprak
element
FeS₂
kimyasal bileşimi
Isometric
kristal sistemi
6-6,5 Mohs
Sertlik derecesi
Toprak
element
FeS₂
kimyasal bileşimi
Altın Parıltısı
PİRİT
Pirit, metalik parlaklığa sahip bir Demir Sülfür mineralidir. Altına benzeyen pirinç rengine sahiptir. Pirit anlamı Yunanca’da ateşe dönüşen anlamına gelen “Pyr” kelimesinden gelir. Güçlendirici bir ayna kristailidir. Parlaklığı o kadar belirgindir ki, bu özelliği nedeniyle bazı kültürlerde ayna olarak kullanılmıştır. Ortaçağda Pirit ilk ateşli silahlar için çakmaktaşı kilitlerde de kullanılmıştır.
Peru’nun mistik bölgelerinden, İspanya ve Meksika’nın altın dağlarından, Kanada’nın buzlu alanlarına kadar dünyanın bir çok bölgesinden çıkarılan Pirit, göz kamaştırıcı parlaklığıyla kendine özgü bir taştır.
Pirit özünde koruma ile ilgilidir. Kullanıcısını mümkün olan her şekilde korumak isteyen bir taştır. Duygusal vampirlerden ya da psişik saldırılardan korumak, olumsuz titreşimleri kesmek, kötü düşünce kalıplarının zihninizden geçmesini durdurmak için her zaman sizi saf tutmaya isteklidir. Pirit’in iyileştirici güçleri ve koruyucu özelliklerinin yanı sıra, aynı zamanda yaratıcılığa ilham veren, ışıltı katan bir taştır.
Yaşam için derin tutkumuzu, enerjimizi ve yaratıcı düşünceye dair sevgimizi barındıran Solar Pleksus ve Sakral Çakralarla etkileşime girerek aurayı temizlemeye ve güçlendirmeye çalışır. Finansal refah konusunda endişeleriniz olduğunda harika bir meditasyon taşıdır. Kendi özel durumunuza odaklanmanıza ve güvenliği sağlayacak yolları bulmanıza yardımcı olacaktır.
PİRİT TAŞI Çakra Etkileri
Taç Çakra
3. Göz Çakra
Boğaz Çakra
Kalp Çakra
Karın Çakra
Sakral Çakra
Kök Çakra